October 26, 2024

"Метінвест" збалансував штат і обсяги виробництва, що дало змогу наблизитися до довоєнного рівня зарплат – СЕО

Вер 22, 2023

Київ. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Гірничо-металургійній групі “Метінвест” вдалося збалансувати чисельність персоналу і продуктивність виробництва, що дало змогу наблизитися до довоєнного рівня зарплат, заявив генеральний директор компанії Юрій Риженков, коментуючи delo.ua входження до списку п’яти найкращих роботодавців України за версією журналу “ТОП100. Рейтинги найбільших”.

За його словами, темпи руху зарплат на підприємствах групи різні, але компанія знаходить можливості впроваджувати дієві мотиваційні системи, тож доходи співробітників зростають, а ситуація в компанії стабілізується.

Топменеджер констатував, що війна нищівно увірвалася в бізнес “Метінвесту”. Компанія втратила контроль над металургійними підприємствами в тимчасово окупованому Маріуполі. Також довелося призупинити роботу коксохімічного заводу в прифронтовій Авдіївці. Група була змушена кардинально перебудувати виробничу діяльність, створити абсолютно нову логістику і знайти альтернативні шляхи для експорту продукції.

Ще одним викликом для компанії з початку війни стала масова міграція персоналу та відчутна втрата його кваліфікації. Значна частина співробітників “Метінвесту” виїхала в інші регіони або країни, змінила професію чи спеціалізацію або просто не може працювати за таких умов. Крім того, вже понад 10% співробітників “Метінвесту” (понад 8 тис. співробітників) служать у Збройних силах України.

На думку СЕО, все це значно зменшує не лише потенціал українського гірничо-металургійного комплексу загалом, а й групи “Метінвест” зокрема. Він наголосив, що відтік людського капіталу надто ускладнює утримання поточних обсягів виробництва та його відновлення в майбутньому, тому компанія величезну увагу приділяє реінтеграції працівників, які повертаються на роботу з війни.

“Компанія спрямовує на підтримку співробітників максимум ресурсів. Ми маємо переконатися, що наші люди перебувають у безпеці, наскільки це зараз можливо, отримують гідну оплату праці та мають умови для професійного розвитку”, – сказав Риженков.

При цьому наголошується, що компанія зацікавлена в тому, щоб військові та цивільні, які віддали своє здоров’я в боротьбі з агресором, якнайшвидше повернулися до повноцінного життя і з найменшим дискомфортом. “Саме такі можливості постраждалим надає обладнання для ранньої вертикалізації, яке відтепер доступне в Україні завдяки ініціативі “Рятуємо життя”, – уточнила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом групи “Метінвест” Тетяна Петрук.

“Метінвест” є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Джерело: https://metinvest.media/ua/page/metnvest-uvyshov-do-pyatrki-naykrashchih-robotodavcv-ukrani-za-versyu-zhurnalu-top-100