October 17, 2024
Економіка

Microsoft виключить Teams із програмних пакетів для бізнесу в Європі, щоб усунути побоювання ЄК

Сер 31, 2023

Редмонд. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Microsoft Corp. виключить застосунок для відеоконференцій Teams із програмних пакетів для бізнесу Microsoft 365 і Office 365 у Європейській економічній зоні та Швейцарії з 1 жовтня.

Як ідеться в повідомленні Microsoft, це превентивний захід, який, як сподіваються у компанії, допоможе звести нанівець побоювання Європейської комісії (ЄК), що ініціювала минулого місяця офіційну перевірку щодо Microsoft у зв’язку з прив’язкою Teams до програмних продуктів.

Регулятор побоюється, що компанія зловживає своєю ринковою позицією і обмежує конкуренцію у сфері комунікаційних сервісів у Європі.

Microsoft також має намір розширити наявні можливості щодо сумісності інших застосунків із Microsoft 365 і Office 365.

Анонсовані заходи мають усунути два ключові джерела побоювань ЄК, зазначається в повідомленні. По-перше, клієнти Office зможуть обирати опцію купівлі програмного пакета без Teams за нижчою ціною. По-друге, взаємодія між програмними пакетами Microsoft і продуктами, що конкурують із Teams, полегшиться.

Ціна на програмні пакети Microsoft 365 і Office 365 без включення Teams знизиться для покупців на 2 євро на місяць. Підписка на сервіс для відеоконференцій для нових покупців коштуватиме 5 євро на місяць або 60 євро за рік.

У компанії не очікують, що вжиті нею заходи обов’язково усунуть усі побоювання ЄК, однак вважають це “конструктивним кроком, який може призвести до негайних і значних змін на ринку”.

“Ми продовжимо взаємодіяти з ЄК, прислухатися до побоювань ринку, і залишаємося відкритими до вивчення прагматичних рішень, які пішли б на користь як клієнтам, так і розробникам у Європі”, – заявили в Microsoft.

Акції компанії стабільні під час попередніх торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість зросла на 37%.