October 18, 2024

На Буковині ДБР викрило правоохоронця, який створив злочинну групу для допомоги ухилянтам

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило в Чернівецькій області правоохоронця, який створив злочинну групу для допомоги ухилянтам у незаконному перетині кордону.

“Правоохоронець володів інформацією про час та місце несення служби прикордонними нарядами. За цими даними він розробляв маршрут, яким його спільники проводили ухилянтів через кордон”, – повідомляється у телеграм-каналі відомства у вівторок.

За інформацією бюро, учасники злочинної групи підшукували охочих виїхати з України, збирали їх у Чернівцях, де чекали слушного часу для подальшого переправлення. З однієї людини ділки брали по EUR4,5-5 тис., сума залежала від особистих домовленостей.

“Після повідомлення від правоохоронця з Чернівців групу ухилянтів везли до обумовленого місця, звідки вони вночі здійснювали перехід кордону. В такий спосіб зловмисники змогли переправити до 10 військовозобов’язаних”, – ідеться в повідомленні.

У ДБР повідомляють, що наприкінці вересня автомобіль з одним із фігурантів і п’ятьма ухилянтами зупинили прикордонники.

Суд обрав затриманому учаснику схеми запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Інші учасники злочинної групи намагалися переховуватися від слідства, проте також були викриті співробітниками бюро.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/3897