October 20, 2024

На Одещині повідомлено про підозру "злодію в законі" та шістьом кримінальним авторитетам

Жов 3, 2023

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру “злодію в законі” Лавасогли Батумському та шістьом кримінальним авторитетам, які координували й контролювали злочинний світ Одеси та області, повідомив Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури суб’єкту підвищеного злочинного впливу – “злодію в законі” та шістьом підконтрольним йому кримінальним авторитетам повідомлено про підозру (у створенні та участі в злочинній організації (ч. 5 ст. 255 КК України)”, – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі у вівторок.

Як повідомляється, “злодій у законі” на прізвисько Лавасогли Батумський для встановлення глобального контролю над злочинною діяльністю в Одесі та області призначив своїх представників – “положенців” та “смотрящих”, тобто осіб, які діють від імені та під протекторатом “злодія в законі”. Лавасогли Батумський безпосередньо координував діяльність створеної ним злочинної організації і на волі, і в місцях несвободи.

“За його рішенням до ієрархії входили представники криміналітету: “смотрящий” за Одеським слідчим ізолятором “положенець” на прізвисько Рома Батумський; “смотрящий” за корпусом №1 Одеського слідчого ізолятора на прізвисько Мотиль; “смотрящий” за м. Ізмаїл на прізвисько Мєчу; “положенець” та “смотрящий” у м. Чорноморську на прізвисько Гном; “смотрящий” у м. Чорноморську на прізвисько Подушка (після затримання правоохоронцями Гнома); “авторитет”, який здійснював злочинний вплив на окремі події в суспільстві, на прізвисько Алдаш”, – наведено подробиці щодо фігурантів злочинного світу Одеси та області.

Як наголошується в повідомленні, “злочинне угруповання отримувало протиправний та нелегальний дохід, впроваджуючи свій вплив на всю незаконну діяльність у регіоні – незаконний гральний бізнес, викрадення автотранспорту, вимагання, крадіжки, пограбування. Діючи від імені “злодія в законі”, “авторитети” контролювали злочинну діяльність на території поширення свого впливу, спонукали рядових виконавців до вчинення злочинів і сприяли їх учиненню, організовували “сходки” та наповнювали “общак”.

“Сморящі”, які перебували в місцях несвободи, поширювали свій злочинний вплив на нижчих від них за “статусом” у злочинній ієрархії осіб, а також на всі протиправні відносини в колоніях та слідчих ізоляторах регіону.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/17310