October 17, 2024

Новим CEO і власником AIN.UA з 1 жовтня стане засновник Molfar Артем Старосєк

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Власником і головним виконавчим директором видання про IT, стартапи й технології AIN.UA стане засновник OSINT-агентства Molfar Артем Старосєк, ідеться в повідомленні видання.

Старосєк очолить AIN.UA з 1 жовтня 2023 року і замінить на цій посаді Іллю Бошнякова, який був головним виконавчим директором протягом останніх восьми років.

“За останні два роки Molfar дуже прогресували і як бізнес, і як медіа, зробивши понад сотню розслідувань російської агресії, які виходили, здається, у всіх глобальних tier1-виданнях. Вони – фактично український Bellingcat. І вони мають бачення і нові ідеї розвитку видання в цьому напрямі”, – сказав Бошняков.

Зазначається, що після зміни керівництва AIN.UA збереже автономність, але додатково сфокусується на розслідуваннях, аналітиці та фактчекінгу.

“Ми не плануємо змінювати наповнення AIN.UA: технології, бізнес та IT – це те, навколо чого ми й надалі будуватимемо спільноту”, – додав Старосєк.

Зазначається, що розмір та умови угоди не розголошуються, однак, окрім AIN.UA, в угоду також входять проєкти, запущені Бошняковим за останні три роки: AIN.Capital, AIN.Business і маркетплейс для пошуку роботи в IT – Recruitika.

Команди видань продовжать працювати в повному складі.

Артем Старосєк раніше працював аналітиком у рекрутинговому агентстві Бошнякова. Старосєк відповідав за due diligence в інвестиційному фонді Noosphere Ventures, а в 2019 заснував власне OSINT-агентство Molfar. В агентстві вже працюють 60 професіоналів, які займаються розвідкою з відкритих джерел, фінансовою і воєнною розвідкою, аналітикою і фактчекінгом. Початкова діяльність базувалася на дослідженнях ринку, компаній і персоналій, але була розширена в умовах повномасштабної війни.

Ілля Бошняков став власником і керівником AIN.UA в лютому 2016 року, змінивши на посаді Артура Оруджалієва, котрий керував виданням з 2010 року.