October 18, 2024

Nvidia в минулому кварталі заробила 15% усього виторгу в Сінгапурі, показник зріс у п’ять разів

Гру 1, 2023

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сінгапур, невелика острівна держава в Південно-Східній Азії, приніс виробнику графічних процесорів Nvidia Corp. 15% виторгу в минулому кварталі, пише CNBC з посиланням на документи, подані Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).

Звітність компанії було оприлюднено минулого тижня, проте в ній не розкривали даних за окремими країнами.

Виторг Nvidia в Сінгапурі підскочив уп’ятеро, до $2,7 млрд. Водночас загальний виторг компанії збільшився втричі, до $18,1 млрд.

За часткою в загальному виторзі компанії Сінгапур посідає четверте місце, поступаючись лише США (35%), Тайваню (24%) і Китаю (22%).

“Що робить крихітне місто-держава з усіма цими чипами? Звичайно ж, будує дата-центри”, – написав Сан Шин із Temasek у соцмережі LinkedIn.

Станом на початок 2022 року в Сінгапурі працювали понад 70 центрів обробки даних, на країну припадає близько 60% потужностей усіх дата-центрів у Південно-Східній Азії. У рейтингу світових ринків для дата-центрів, складеному Cushman and Wakefield, Сінгапур посів третє місце, поступившись лише Північній Вірджинії та Портленду й обігнавши Гонконг.