October 17, 2024

Оцінку зростання ВВП США в II кв. залишено на рівні 2,1%, як і очікувалося

Вер 28, 2023

Вашингтон. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Економіка США в другому кварталі зросла на 2,1% у перерахунку на річні темпи, йдеться в остаточних даних міністерства торгівлі країни.

Остаточна оцінка збіглася з переглянутими даними і з консенсус-прогнозом аналітиків, опитаних Trading Economics.

У першому кварталі 2023 року, згідно з переглянутими даними, зростання ВВП становило 2,2%. Раніше повідомлялося про підйом на 2%.

Споживчі витрати, на які припадає дві третини ВВП США, у квітні-червні підвищилися на 0,8%, а не на 1,7%, як було заявлено попередньо. Водночас оцінку зростання інвестицій бізнесу в основний капітал було підвищено до 7,4% з 6,1%. Держвидатки збільшилися на 3,3%, ці дані не переглядали.

Корпоративні прибутки в США в минулому кварталі зросли на 0,5%, до $2,6 трлн, замість підйому на 1,6%, як повідомлялося раніше.

Експорт упав на 9,3%, імпорт – на 7,6%.

Індекс споживчих цін PCE у другому кварталі підвищився на 2,5% щодо попередніх трьох місяців після зростання на 4,2% у січні-березні. Індекс базової інфляції PCE Core, що не враховує ціни на продукти харчування та енергоносії, збільшився на 3,7% після підйому на 5% кварталом раніше. Останній індекс уважно відстежує Федеральна резервна система під час оцінки ризиків інфляції.

Попередню оцінку зміни ВВП за третій квартал буде оприлюднено 26 жовтня.