October 17, 2024

Окупанти завдали 2 ракетних і 62 авіаударів по Україні за добу – Генштаб ЗСУ

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські окупанти завдали 2 ракетних і 62 авіаційних ударів по території України за минулу добу, здійснили понад 30 обстрілів позицій українських військ і українських населених пунктів із реактивних систем залпового вогню.

“Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 вівторка, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Блешня Чернігівської області; Бачівськ та Попівка Сумської області; Басове, Гатище, Вовчанські Хутори, Синьківка, Кислівка і Піщане Харківської області, Новолюбівка Луганської області, Спірне, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Старомайорське, Бердичі, Новомихайлівка та Авдіївка Донецької області, Новоданилівка Запорізької області…

Крім того, противник активно застосовував авіацію для ударів по позиціях українських військ у районі Серебрянського лісництва (на південний захід від Кремінної Луганської області).

Також ворог завдав удару зенітною керованою ракетою С-300 по житлових будинках у селищі Великий Бурлук Куп’янського району Харківської області. Крім цього, в ніч на вівторок окупанти атакували південь України 36 ударними БПЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 27 ворожих “шахедів”.

Артилерійських і мінометних обстрілів з боку окупантів за минулу добу зазнали понад 120 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, серед них міста Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар Донецької області, Гуляйполе Запорізької області, Херсон і Берислав Херсонської області.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid027GuNhcGtNfwp521bfNRDsF1VpELHSJ7M2ZPy5TySWKzhVGnnz3o554MfZNaTL8oxl