October 27, 2024

Оптимізм CFO найбільших компаній Північної Америки перебуває на максимумі з початку 2022 року

Вер 14, 2023

Нью-Йорк. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фіндиректори найбільших північноамериканських компаній оцінюють фінансові перспективи своїх фірм із найбільшим оптимізмом із першого кварталу 2022 року, попри уповільнення глобального економічного зростання.

Згідно з опитуванням, проведеним глобальною консалтинговою компанією Deloitte, фіндиректори очікують збільшення прибутків у поточному кварталі в середньому на 8,3% – це вдвічі вище за їх прогноз у попередньому кварталі.

Загалом в опитуванні Deloitte, яке проводили з 31 липня до 20 серпня, взяли участь 116 CFO компаній США, Канади та Мексики.

Фіндиректори підвищують річні прогнози зростання виручки, прибутку, а також обсягів найму на внутрішньому ринку. Водночас вони знижують прогнози дивідендів, капіталовкладень, а також темпів зростання зарплат.

Серед чинників, що підтримують оптимізм CFO північноамериканських компаній, – зростання доступності робочої сили, сповільнення інфляції та впровадження нових технологій, включно з генеративним штучним інтелектом (ШІ). Понад 40% фірм заявили, що експериментують із генеративним ШІ, а 15% закладають його використання у свої стратегії.

Майже 41% респондентів Deloitte заявили, що вважають нинішній момент вдалим, щоб брати на себе більше ризиків. У другому кварталі такої думки дотримувалися 33% опитаних.

Приблизно половина CFO, які брали участь в опитуванні, заявили, що розраховують збільшити рентабельність операцій, а також продуктивність.

Як основний ризик фіндиректори північноамериканських компаній найчастіше називали геополітичні чинники.