October 22, 2024

Ощадбанк став дев'ятим банком гарантом за митними платежами

Вер 11, 2023

Київ. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державний Ощадбанк набув статусу банку-гаранта і видаватиме банківські гарантії для забезпечення здійснення митних платежів для юридичних осіб, повідомляє пресслужба фінустанови в понеділок.

“Така гарантія є безвідкличним зобов’язанням банку виплатити на вимогу митного органу кошти в межах певної суми у разі невиконання забезпечених цією гарантією зобов’язань клієнта щодо сплати митних платежів”, – ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що Ощадбанк уже внесено до відповідного реєстру, розміщеного на офіційному вебсайті Державної митної служби України.

Як наголосили у пресслужбі, перевагою оформлення банківської гарантії для митних платежів є відсутність необхідності для компаній залучати власні обігові кошти або кредити для розміщення у відповідний митний режим товару, що ввозиться на територію України, що, у свою чергу, сприяє прискоренню процесу митного оформлення товару під час зовнішньоекономічних операцій.

Згідно з реєстром, наразі статус гаранта мають іще вісім банків: державні ПриватБанк та Укргазбанк, а також ПУМБ, Райффайзен Банк, ТАСкомбанк, МТБ Банк, Радабанк і Комінбанк.

Реєстрацію Сенс Банку та Укрексімбанку в реєстрі скасовано.