October 20, 2024

Перший кооперативний молокопереробний завод "Набіл" розпочав постачання молокопродукції до магазинів Західної України

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Перший створений в Україні кооперативний молокозавод “Набіл” (с. Утьошків, Львівська обл.) випустив першу партію продукції з доданою вартістю – йогурт і кефір під ТМ “Білобока”, які вже продаються в магазинах Західної України, повідомило Посольство Канади в Україні.

“Інвестиція Канади в завод і робота Socodevi-Ukraine допоможе забезпечити справедливу ринкову ціну на молоко та доступ фермерів до стабільних ринків збуту. Продукція вже надійшла до торговельних мереж Львівщини та Івано-Франківської області”, – написало посольство на фейсбук-сторінці.

Потужність підприємства надає змогу переробити 25 тис. л сировини за одну зміну з можливістю збільшення потужності до 75 тис. л. Завод вироблятиме широкий асортимент молочних продуктів, зокрема фасоване пастеризоване молоко, м’які сири, кефір, сметану, масло та йогурти.

Як повідомлялося, проєкт реалізовано за фінансової підтримки уряду Канади та місцевих виробників молока в рамках програми “Розвиток молочного бізнесу в Україні”.

Завод “Набіл” було відкрито в липні. У будівництво заводу, яке тривало 2,5 року, інвестували 95 млн грн. З них 5 млн – це кошти трьох кооперативів та кооперативного об’єднання “Рівноправність”, які є власниками підприємства. Розташовані кооперативи у Львівській області та об’єднують понад 100 молочних господарств області.

Джерело: https://www.facebook.com/CanadainUkraine