October 26, 2024

Під час російської атаки на Одещину області збито понад три десятки ударних дронів – командувач ПС ЗСУ

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Під час нічної атаки в Одеській області збито понад три десятки ударних дронів, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

“Під час нічної атаки на Одещині збито більше трьох десятків ударних дронів! За цією цифрою – титанічна праця українських захисників. Особливо хочу відзначити бойову роботу мобільних вогневих груп! З кожним днем їхня влучність зростає, з кожним бойовим донесенням маємо більший відсоток збиття ударних БпЛА засобами мобільних вогневих груп усіх Сил оборони!”, – написав він у телеграм-каналі.

Командувач наголосив на раціональному використанні протиповітряного озброєння та боєкомплектів відповідно до типу повітряних цілей.

“Простими словами, Повітряні сили не витрачають дефіцитні зенітні керовані ракети на “шахеди”, а бережуть їх для російських літаків, вертольотів і крилатих ракет. Дякую за роботу! Разом – до перемоги!”, – сказав Олещук.

Уранці в середу Повітряні сили ЗСУ повідомили, що було зафіксовано пуски 44 “шахедів” по Одеській і Сумській областях. Українські захисники знищили 33 ударні дрони.

Джерело: https://t.me/MykolaOleshchuk/128