October 20, 2024

Повідомлено про підозру одеситці, яка закликала в соцмережах "врятувати Одесу від нацистів"

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Одеські правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності громадянці, яка публічно заперечувала збройну агресію проти України, повідомляє пресслужба управління Національної поліції в Одеській області.

“В одній із соціальних мереж жінка активно висловлювала підтримку рф, публічно заперечуючи здійснення збройної агресії проти України та тимчасову окупацію наших територій”, – ідеться в повідомленні УНП в Одеській області у вівторок.

Як повідомляється, правоохоронці встановили, що на своїй інтернет-сторінці зловмисниця публікувала висловлювання з бажанням “врятувати Одесу від нацистів” та розповсюджувала повідомлення пропагандистського характеру з груп країни-агресора. Також у розміщених публікаціях згадуються Львів, Київ, Херсон і заклики до окупаційної влади щодо “якнайшвидшого визволення” і цих міст.

У помешканні громадянки поліцейські здійснили санкціонований обшук, під час якого вилучили мобільний телефон із доказами її протиправної діяльності.

“На підставі зібраних правоохоронцями доказів, дізнавачі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігурантці обвинувачення у колабораційній діяльності, що кваліфікується за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянкою України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини її території. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду”, – розповів старший дізнавач територіального підрозділу поліції Олександр Сейрик.

Викрили протиправні діяння містянки працівники Одеського районного управління поліції №1 спільно зі співробітниками СБУ, які здійснювали оперативний супровід досудового розслідування.