October 21, 2024

Правоохоронці викрили двох агентів спецслужб РФ, які передавали ворогу інформацію про розміщення ЗСУ в Запорізькій області

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співробітники Служби безпеки України викрили двох жительок Запорізької області, які збирали розвіддані для спецслужб РФ, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, двох місцевих мешканок у Запорізькій області до злочинної діяльності залучили співробітники спецслужби держави-агресора. Вони давали їм завдання проводити розвідку щодо місць розташування військових об’єктів, переміщення і базування військовослужбовців та техніки на території області. За грошову винагороду, використовуючи месенджер телеграм, жінки передавали своєму куратору з рф інформацію про розміщення військових об’єктів в Запорізькій області для подальшого завдання по ним ракетних обстрілів”, – зазначається в повідомленні в телеграм-каналі.

Жінкам повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/17577