October 26, 2024

Представниця Єврокомісії: Наступна Координаційна платформа щодо української сільгосппродукції в ЄС відбудеться 28 вересня, сподіваємося скоро вирішити ситуацію

Вер 22, 2023

Брюссель. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Наступне засідання Координаційної платформи щодо доступу української сільгосппродукції до Європейського Союзу відбудеться в четвер, 28 вересня, Єврокомісія сподівається вирішити цю ситуацію найближчим часом.

Відповідне оголошення у п’ятницю в Брюсселі зробила представниця Європейської Комісії Міріам Гарсіа.

“Сьогодні ми завершуємо наші коментарі щодо українського плану дій, який було презентовано в понеділок, під час засідання Координаційної платформи. Ми направимо їх пізніше Україні з тим, щоб вони змогли взяти їх до відома”, – розповіла вона про дії Єврокомісії.

Гарсія назвала “досить конструктивним” обмін думками, який відбувається між зацікавленими сторонами. “Ми бачимо, що є дуже позитивний шлях уперед. Водночас сьогодні ми направляємо запрошення на наступне засідання Координаційної платформи, яке відбудеться наступного четверга. Ми запросимо всі зацікавлені держави-члени, щоб ми мали можливість завершити цей план дій для того, щоб він почав працювати якомога швидше. Наразі в нас є дуже конструктивна участь усіх сторін. Ми сподіваємося, що вирішимо цю ситуацію дуже скоро”, – окреслила вона очікування Єврокомісії.