October 21, 2024

Російське командування проводить передислокацію військ у зв'язку з просуванням українських підрозділів у районі Роботиного – британська розвідка

Вер 9, 2023

Київ. 9 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Росія перекидає війська в район міста Роботине Запорізької області у зв’язку з просуванням підрозділів Збройних сил України вглиб багатошарової основної лінії оборони російських військ, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“Цілком імовірно, що Росія перекинула сили з інших ділянок фронту для заміни ослаблених підрозділів у районі Роботиного. Ці перекидання, ймовірно, обмежують можливості Росії з проведення власних наступальних операцій на інших ділянках лінії фронту”, – зазначено в повідомленні у твіттері.

Зазначається, що українські піхотинці продовжують поступове тактичне просування до російських позицій і послаблюють російські сили в цьому районі. Крім того, українські війська також продовжують чинити тиск на російські позиції на південь від Бахмута, поступово просуваючись уперед між Кліщіївкою та Авдіївкою.

“Передислокація також із великою часткою ймовірності є свідченням тиску на їхні оборонні рубежі, особливо навколо Роботиного”, – наголошується в повідомленні.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1700382682029695301