October 18, 2024

Рудник "Суха Балка" Ярославського відновив роботу шахти ім. Фрунзе після майже річного простою через війну

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рудник “Суха Балка” (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи DCH Олександра Ярославського, 15 вересня відновив роботу шахти ім Фрунзе після майже річного простою через війну. Згідно з інформацією в корпоративній газеті DCH Steel у четвер, гірники шахти повернулися на свої робочі місця і відновили видобуток руди.

Водночас пояснюється, що через воєнну агресію і постійні обстріли прифронтових областей мирне населення наражається на ризик, промисловості доводиться працювати в критичних умовах. Тож у листопаді 2022 року керівництво рудника через обстріли енергетичної інфраструктури, встановлення лімітів енергоспоживання та мобілізацію працівників провідних гірничих спеціальностей ухвалило рішення призупинити видобуток на шахті ім. Фрунзе. Відновленню технологічного процесу сприяла стабільна енергетична ситуація та наявність трудового потенціалу. Тож з 15 вересня підрозділ розпочав видобуток рудної сировини, також відновилися прохідницькі роботи та буріння глибоких свердловин.

Як повідомив головний інженер рудника Ігор Пільтек, рішення про запуск виробництва ухвалили наприкінці серпня. Два тижні тривав підготовчий етап відновлювальних робіт: ревізія та налагодження обладнання дробильно-сортувальної фабрики, конвеєра, внутрішньошахтного транспорту. Сервісне управління займалося налаштуванням самохідної техніки.

“Усі роботи були виконані в стислі терміни. Тому 15 вересня шахта ім. Фрунзе почала видобуток”, – сказав головний інженер рудника, якого цитує видання.

За його словами, наразі відпрацьовують поклад “Дружба” на горизонті “мінус” 1210 м. Виробництво обслуговують і забезпечують близько 200 працівників. Запланований місячний показник видобутку – 20 тис. тонн руди.

Родовище шахти ім. Фрунзе розроблялося відкритим способом з 1885 року. У 1962 році побудовано шахту. Проєктна якість руди – вміст заліза до 61,88%.

Рудник “Суха Балка” – одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні. Видобуває залізну руду підземним способом. До складу рудника входять шахти “Ювілейна” та ім.Фрунзе.

Група DCH у травні 2017 року придбала рудник у групи Evraz.