October 18, 2024

СБУ затримала жительку Чорнобаївки, яка організовувала фейковий референдум під час окупації

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України затримала жительку Чорнобаївки Херсонської області, яка організовувала фейковий референдум під час окупації, інформують у СБУ.

“Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну організаторку псевдореферендуму, який загарбники проводили у період окупації правобережної Херсонщини. Фігуранткою виявилася 36-річна жителька Чорнобаївки, яка після захоплення селища підтримала окупантів та пішла з ними на співпрацю”, – ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією СБУ, за це ворожа спільниця отримала призначення до складу створеного агресором місцевого виборчкому та привілеї щодо вільного пересування територією району.

“У лавах загарбницької установи вона виконувала вказівки москви щодо проведення фейкового плебісциту восени 2022 року. Для цього вона обходила помешкання місцевих жителів і агітувала їх узяти участь у псевдореферендумі та “проголосувати” на користь країни-агресора”, – наголошується в повідомленні.

У СБУ уточнюють, що під час таких рейдів колаборантку супроводжували озброєні окупанти, які допомагали їй залякувати жителів селища та вибивати з них підписи.

Після звільнення правобережної Херсонщини фігурантка довго переховувалася.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі вона перебуває під вартою.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9945