October 28, 2024

Шмигаль: Україна має наростити виробництво власних дронів, озброєння та боєприпасів

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна має наростити виробництво власних дронів, озброєння і боєприпасів, заявляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Україна має наростити виробництво власних дронів, озброєння і боєприпасів. Заради цього Кабінет Міністрів подав законопроєкт, який пропонує, що військовий ПДФО – податок, який держава платить за військових, піде на закупівлю техніки та власне виробництво зброї”, – написав Шмигаль у телеграм-каналі в четвер.

За його словами, за час повномасштабного вторгнення доходи місцевих бюджетів від військового ПДФО збільшилися у вісім разів, зокрема, за 2023 рік прогнозована сума становитиме понад 96 млрд грн, тоді як 2021 року – приблизно 12 млрд грн.

“Наші Сили безпеки й оборони потребують більше ресурсу. Урядовий законопроєкт дозволить залучити 25,8 млрд грн цього року і 93,7 млрд грн наступного на додаткові закупівлі дронів та на збільшення виробництва власного озброєння”, – вважає прем’єр.

Він наголосив, що водночас понад 200 млрд грн, уже накопичених на рахунках місцевих бюджетів і бюджетних установ, залишаться в розпорядженні місцевої влади.

“Тим громадам, яким об’єктивно не вистачатиме коштів, держава надаватиме базову та залишить реверсну дотацію. Таким чином ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 млрд грн більший, ніж був у 2021 році до повномасштабного вторгнення”, – підсумував Шмигаль.

Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal/6044