October 17, 2024

Страховий ринок України у вересні залишили два ризикових страховики і один страховий брокер

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Страховий ринок України у вересні залишили два ризикових страховика і один страховий брокер, повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ).

Згідно з даними НБУ, станом на 30 вересня 2023 року на небанківському ринку працювали 99 страховиків non-life (у серпні – 111) і 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом (ЕКА), 56 страхових брокерів (було 57).

Також чотирьом страховикам анульовано ліцензії примусово (захід впливу). Відмовлено в погодженні набуття/збільшення істотної участі у двох страховиках. Двом страховикам зупинено дію ліцензій.

Як повідомлялося, Національний банк України 7 вересня анулював ТДВ “СК “Гештальт Груп” у зв’язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України, і ПрАТ “СК “ІНТО” за невиконання рішень Національного банку про усунення порушення ліцензійних умов.

До Національного банку у вересні надійшло 220 запитів від учасників небанківського ринку на реєстраційні та ліцензійні дії, з них 28 від страховиків.