October 19, 2024

Target закриє 9 магазинів у 4 американських штатах через почастішання крадіжок

Вер 27, 2023

Міннеаполіс. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський дискаунт-ритейлер Target Corp. планує наступного місяця закрити дев’ять своїх магазинів у чотирьох штатах через численні крадіжки, повідомляє MarketWatch.

Target інвестував значні кошти в запобігання такого роду злочинів, зокрема, збільшив штат охоронців і встановив різні системи захисту, однак це не призвело до жодних помітних результатів, заявили в компанії.

За перші п’ять місяців цього року кількість крадіжок, пов’язаних із насильством або погрозою застосування насильства, зросла в 2,2 раза, зазначив генеральний директор Target Брайан Корнелл.

У зв’язку з цим було ухвалено рішення про закриття з 21 жовтня тих торгових точок, де безпека співробітників і покупців опинилася під загрозою і де ритейлер більше не міг розраховувати на стійкі фінансові показники.

Працівники ліквідованих магазинів отримають можливість перевестися до інших закладів мережі, кількість яких станом на початок поточного року становила близько 2 тис.

Найбільше точок – по три в кожному місті – буде закрито в Сан-Франциско (штат Каліфорнія) і Портленді (Орегон). Ще дві закриються в Сіетлі (Вашингтон), одна – в Нью-Йорку.

Раніше про припинення роботи окремих закладів через зростання злочинності також оголосили мережа кав’ярень Starbucks Corp. і одна з найбільших аптечних мереж у США Walgreens Boots Alliance.

Втрати компаній, пов’язані з крадіжками, шахрайством і помилками співробітників, торік сягнули позначки в $112,1 млрд порівняно з $93,9 млрд у 2021 році, підрахували в Національній федерації роздрібної торгівлі США (NRF).

Акції Target втратили в ціні 2,5% за підсумками торгів у вівторок. З початку поточного року їхня вартість впала на 26,5%, тоді як індекс S&P 500 за той самий період зріс на 11,3%.