October 17, 2024

У Харкові прокуратура вимагає повернути місту землю біля стадіону "Металіст", яку виділяли для будівництва ТРЦ до Євро-2012

Вер 28, 2023

Харків. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Керівник Шевченківської окружної прокуратури Харкова подав до суду позовну заяву про розірвання договорів купівлі-продажу та зобов’язання повернути земельні ділянки навпроти стадіону “Металіст”.

Як повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, позов подано в інтересах держави в особі міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю, яке отримало землю для будівництва торговельно-розважального центру до Євро-2012 і не виконало своїх зобов’язань.

“Якби підприємством було виконано свої зобов’язання та здійснено будівництво, то гості міста та харків’яни під час чемпіонату з футболу та в подальшому були б повноцінно забезпечені послугами, які надавалися в торгово-розважальному центрі. Це сприяло би додатковому розвитку малого та середнього бізнесу, сплати податків в належному розмірі до місцевого бюджету”, – йдеться в повідомленні.

У 2010 році ТОВ придбало у власність п’ять земельних ділянок навпроти стадіону “Металіст” загальною площею майже 5 га із земель житлової та громадської забудови для будівництва торговельно-розважального центру з офісними приміщеннями та подальшої експлуатації цього об’єкта. Вартість земельних ділянок становить майже 30 млн грн. За договором, землі мали бути забудовані до 3 грудня 2011 року, тобто до початку чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Але ТОВ порушило умови договорів купівлі-продажу землі щодо здійснення забудови земельної ділянки, поліпшення інфраструктури міста та облаштування прилеглої території в передбачені умовами договорів терміни. Воно навіть не отримало дозвільних документів, що надають право на виконання будівельних робіт, що унеможливлює ефективне використання зазначеної земельної ділянки.

Господарський суд Харківської області відкрив провадження за позовом окружної прокуратури.