October 26, 2024

У МЗС України відбулися зустрічі з урядовою делегацією Чехії

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс і заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький провели окремі зустрічі з делегацією Чеської Республіки на чолі з радником з національної безпеки при уряді Чехії Томашем Пояром.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, керівництво зовнішньополітичного відомства України висловило подяку Чехії за підтримку, готовність долучатися до імплементації конкретних пунктів української “Формули миру”, а також намір долучитися до реалізації конкретних проєктів із відновлення відповідних програм, започаткованих урядом Чехії.

“Українська сторона окремо подякувала Чехії за вагоме посилення обороноздатності нашої держави на тлі загарбницької війни РФ проти України, яка триває, а також наголосила, що приєднання Праги до Декларації лідерів G7 стало важливим рішенням у контексті консолідації міжнародних зусиль із гарантування безпеки нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, на переговорах відбувся обмін думками щодо реалізації стратегічного курсу України на членство в ЄС і НАТО та подальшого розвитку політичного діалогу між Києвом і Прагою, зокрема, імплементації домовленостей за підсумками візиту до Чехії президента України та візиту прем’єр-міністра Чехії в Україну.