October 17, 2024

У полоні в ХАМАСу залишаються 126 ізраїльтян і 11 громадян інших країн – ЗМІ

Гру 1, 2023

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Щонайменше 137 осіб, захоплених у заручники в Ізраїлі терористичним угрупуванням “ХАМАС”, усе ще залишаються в Секторі Гази, повідомляє ізраїльський Jewish News Syndicate у п’ятницю.

“За останніми даними, в полоні залишаються 137 осіб. З них 117 чоловіків і 20 жінок. Серед них 126 ізраїльтян і 11 іноземців”, – ідеться в повідомленні.

За даними видання, в Ізраїль повернулися 110 осіб, з них 86 ізраїльтян і 24 громадянина інших держав. Вісім зі 110 звільнених повернулися в четвер.

“Ізраїль зосередив увагу на поверненні насамперед жінок і дітей. Двоє заручників віком до 18 років залишаються в полоні. Десять – 75 років і старше. До їх числа входять чоловіки вже звільнених жінок. ХАМАС цілеспрямовано розділив сім’ї. ХАМАС убив двох бранців: 19-річного капрала Цахала Ноа Марчіано, який служив на базі Нахаль Оз, і 65-річного Єгудіта Вайса з кібуца Беері”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про відновлення бойових дій проти палестинської терористичної організації “ХАМАС” у Секторі Гази у зв’язку з порушенням умов перемир’я з боку бойовиків.

Пізніше CNN із посиланням на джерело повідомило, що, незважаючи на поновлення через 7 днів перемир’я бойових дій, переговори між Ізраїлем і ХАМАС про звільнення заручників і продовження перемир’я тривають, знову за посередництва Катару та Єгипту.

Джерело: https://www.jns.org/137-remain-hostages-to-hamas-as-war-resumes/