October 24, 2024

У порту "Ізмаїл" кількість суден за тиждень збільшилася у 2,2 раза, у порту "Рені" скоротилася в 1,6 раза

Вер 25, 2023

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кількість суден у порту “Ізмаїл” (Одеська обл.) у понеділок, згідно з даними додатка для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, збільшилася до 125 проти 56 минулого тижня, очікується прибуття 16 суден.

Крім того, цього самого дня в порту “Рені” (Одеська обл.) у понеділок налічувалося 39 суден проти 56 минулого тижня. Очікується прибуття 5 суден.

Для порівняння: у російському порту “Новоросійськ” кількість суден зросла до 131 проти 117 минулого понеділка, очікується прибуття 46 суден.

Порти Великої Одеси після припинення дії “Чорноморської зернової ініціативи” частково відновили роботу: судна під завантаження агропродукцією і рудою проходять туди тимчасовими коридорами, встановленими Військово-Морськими силами Збройних сил України.

У порту “Чорноморськ” (Одеська обл.) 16 вересня під приймання було відшвартовано балкери Aroyat і Resilient Africa з майже 20 тис. тонн пшениці для країн Африки та Азії.

Балкери Ying Hao 01 і Azara пришвартувалися в порту “Південний”, це перші великотоннажні судна, які увійшли до порту, що фактично припинив роботу з 29 квітня 2023 року, ще до завершення “зернової угоди”.

Eneida тримає курс на порт “Чорноморськ”.

Як повідомлялося, ці три судна будуть завантажені понад 127 тис. тонн української агропродукції, а також залізною рудою.

Джерело: https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:-12.0/centery:24.8/zoom:4