October 26, 2024

У справі про загибель двох курсантів університету цивільного захисту внаслідок вибуху снаряда з'явився ще один підозрюваний – прокуратура

Вер 13, 2023

Харків. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці встановили співробітника Держслужби з НС, який привіз снаряд, унаслідок вибуху якого 31 травня загинули двоє курсантів-рятувальників, ним виявився головний спеціаліст одного з відділів ДСНС у Сумській області.

“Чоловікові повідомлено про підозру за фактом придбання, зберігання, перевезення та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України)… Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, підозрюваний на момент події проходив підвищення кваліфікації в Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, розташованому в Харківському районі. Він привіз і передав снаряд начальнику кафедри, під керівництвом якого підвищував кваліфікацію.

Як повідомлялося, 31 травня в Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, розташованому в Харківському районі, загинули двоє курсантів університету цивільного захисту (22 і 21 рік). Це сталося в приміщенні гуртожитку, де живуть і навчаються курсанти. Смерть студентів настала внаслідок вибуху артснаряду калібру 152 мм. Іще один 20-річний курсант дістав поранення.

12 червня правоохоронці повідомили про підозру за статтею “Вбивство двох осіб, вчинене з необережності” начальнику кафедри, який приніс до навчального корпусу снаряд і залишив його в одному з приміщень, де перебували курсанти. Крім того, в порушення посадових інструкцій начальник кафедри дав вказівку курсантам розібрати цей боєприпас, щоб зробити з нього макет.