October 24, 2024

УКАБ закликає парламент не підтримувати законопроєкт про відновлення податкових перевірок бізнесу з 1 жовтня

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) закликав Верховну Раду не підтримувати законопроєкт про поновлення податкових перевірок з 1 жовтня, повідомила пресслужба асоціації.

УКАБ нагадав, що Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт №10016, згідно з яким має намір із 1 жовтня 2023 року відновити перевірки всіх документальних (планових і позапланових) перевірок, на які діяла заборона до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України.

“Війна завдала значних збитків агросектору України, через що аграрний бізнес сьогодні перебуває на межі своєї рентабельності: дороговартісна та проблемна логістика, блокування податкових, низькі внутрішні ціни, які не покривають собівартості продукції, здорожчання ресурсів, необхідних для вирощування сільськогосподарських культур, висока вартість доробки та зберігання зерна та ін. І це лише короткий перелік проблемних питань, з якими стикається український аграрій”, – зазначено у зверненні.

В УКАБ впевнені, що скасування податкових пільг, запроваджених на період дії воєнного стану, призведе до зменшення можливостей підприємств продовжувати госпдіяльність.

Депутати не дослухалися до голосу бізнес-спільноти і вже скасували низку податкових пільг з 1 серпня поточного року, зокрема 2% для ФОПів, також у країні частково повернуто податкові перевірки. Законопроєкт №10016 пропонує повністю відновити всі податкові перевірки для всіх суб’єктів господарювання, що поставить бізнес у ще складніше становище, впевнені в бізнес-асоціації.

УКАБ закликав депутатів виважено підійти до розгляду питання і не підтримувати законопроєкт №10016.

“Бізнес має працювати за прозорими правилами та в умовах передбачуваності, а не отримувати щомісяця нові правила”, – резюмували в бізнес-об’єднанні.

Джерело: http://www.ucab.ua/ua/pres_sluzhba/novosti/ukab_zaklikae_vru_ne_pidtrimuvati_zakonoproekt_10016_yakiy__peredbachae_povne_vidnovlennya_podatkovikh_perevirok