October 27, 2024

"Укргазвидобування" в серпні довело середньодобовий видобуток газу до 36,6 млн куб. м – голова НАК

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПАТ “Укргазвидобування” (“УГВ”) у серпні довело середньодобовий видобуток газу до 36,6 млн куб. м, повідомила пресслужба НАК “Нафтогаз України” з посиланням на голову правління Олексія Чернишова.

У січні-лютому 2022 року, за даними “Оператор ГТС України”, “УГВ” видобувало майже 39-40 млн куб. м газу за добу.

За словами голови НАК, збільшення видобутку пов’язане з успішною роботою нових газових свердловин.

Чернишов на зустрічі з керівниками українських приватних газовидобувних компаній також повідомив, що з кінця квітня “Нафтогаз” викупив на біржі понад 700 млн куб. м українського газу на суму понад 9,2 млрд грн.

“Це дало змогу приватним видобувачам утримати ліквідність і поступово нарощувати обсяги видобутку газу”, – зазначив він.

У свою чергу виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України (АГКУ) Артем Петренко спрогнозував, що у 2024 році приватні компанії повернуться в тренд зі збільшення видобутку газу.

У зустрічі взяли участь керівники “УГВ”, “Укрнафта”, “ДТЕК”, “Еско-Північ”, “Смарт-Енерджі”, “Гео Альянс”, “Полтавська газонафтова компанія”, “Укртрансгаз”.

Як повідомлялося, перед “УГВ” стоїть мета збільшити у 2023 році видобуток природного газу на 1 млрд куб. м – до 13,5 млрд куб. м. У 2022 році “УГВ” видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж у 2021-му.

НАК “Нафтогаз України” належить 100% акцій “Укргазвидобування”.