October 17, 2024

Ураган "Лі" рухається в бік Карибських островів

Вер 7, 2023

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ураган “Лі”, що сформувався в Атлантичному океані, наближається до Карибських островів, повідомляє в четвер Associated Press.

Наразі йому присвоєно першу категорію. Однак, за прогнозами, він може продовжити посилюватися і зрештою стати першим у цьому сезоні ураганом п’ятої – максимальної – категорії в Атлантиці.

Нині “Лі” перебуває приблизно за 1,5 тис. км від Підвітряних островів біля берегів Венесуели. Він рухається на північний захід зі швидкістю 20 км/год. Швидкість вітру сягає 130 км/год.

У Національному центрі США зі стеження за ураганами заявили, що “Лі” може стати “вкрай небезпечним” ураганом до п’ятниці.

Ураган може спричинити небезпечні для життя метеорологічні явища на Малих Антильських островах у п’ятницю і на Віргінських островах, у Пуерто-Ріко та деяких інших островах – у вихідні.

“Лі” став 12-м штормом у цьому сезоні ураганів в Атлантиці, якому дали ім’я. Атлантичний сезон ураганів триває з 1 червня до 30 листопада. Частина цих штормів посилилися і перетворилися на урагани.

Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США раніше попереджало, що цьогоріч сезон ураганів буде особливо інтенсивним.