October 17, 2024

УЗ зосередить на західних кордонах усі зерновози з євровізками для забезпечення експорту агротоварів

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укрзалізниця” (УЗ) має намір збільшити кількість вагонів-зерновозів на західних кордонах України та забезпечити їх візками для євроколій для нарощування експорту сільгоспкультур, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на нараді з учасниками аграрного ринку в четвер.

“Ми активно пропонуватимемо нашим клієнтам-експортерам вагони Центру транспортної логістики (ЦТЛ) з перестановкою на візки для євроколій. Плануємо всі візки, наявні в розпорядженні УЗ, використовувати виключно для перестановки парку ЦТЛ”, – сказав він.

Ткачов повідомив, що УЗ має 3200-3500 візків, яких достатньо для забезпечення роботи 1700 вагонів-зерновозів. Наразі вони розподілені між п’ятьма-шістьма пунктами перестановки. Їх планують акумулювати та повністю задіяти для перестановки парку ЦТЛ у напрямку західних переходів.

У компанії не заперечують, якщо охочі виготовити візки самостійно і задіяти їх для власних потреб виконуватимуть перестановку на залізничних пунктах УЗ. Водночас УЗ має намір використовувати наявні в її розпорядженні візки для євроколій для власного парку і збільшити пропозицію для експортерів.

“Ми готові конкурувати і з приватним українським парком, і з парком іноземних перевізників, які працюють з українськими вантажами, та пропонуватимемо конкурентні за вартістю ставки за вагонами-зерновозами”, – запевнив Ткачов.

Представник УЗ пообіцяв задовольнити потреби ринку й закликав вантажовідправників цікавитися оновленими прайсами US Poland і ЦТЛ.