October 17, 2024

ВАКС ухвалив рішення про стягнення в держвласність комплектувальних до гвинтокрилів, виготовлених на замовлення "Роствертола"

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) за позовом Міністерства юстиції стягнула з Ростовського вертолітного виробничого комплексу ПАТ “Роствертол” (РФ) комплектувальні до гелікоптерів (21 комплект), які зберігаються на державному підприємстві ДП “Львівський державний завод “ЛОРТА”, повідомила пресслужба ВАКС.

“У середу, 27 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила позовні вимоги Міністерства юстиції України до Ростовського вертолітного виробничого комплексу ПАТ “Роствертол” та застосувала до нього санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини першої статті 4 закону України “Про санкції”, – йдеться в повідомленні.

Суд схвалив стягнення в дохід держави активів, щодо яких ПАТ “Роствертол” може вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження. Йдеться про виготовлені ДП “Львівський державний завод “ЛОРТА” та збережені ним комплектувальні для гелікоптерів (21 комплект), наголошується в повідомленні.

Уточнюється, що контракт був підписаний у 2011 році.

Розгляд справи відбувався за участю третіх осіб, які не заявляли самостійних вимог щодо предмета спору, на боці позивача (ДП “Львівський державний завод “ЛОРТА”) і на боці відповідача (АТ “Вертольоти Росії”, Державна корпорація зі сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції “Ростех”), зазначила пресслужба ВАКС.

Апеляційну скаргу на рішення суду може бути подано учасником справи або його представником до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п’яти днів із дня його оголошення.

19 вересня Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) до Ростовського вертолітного виробничого комплексу ПАТ “Роствертол” про стягнення його українських активів у дохід держави.

За даними Мін’юсту, “Роствертол” є підприємством у РФ, яке виконує повний цикл виробництва сучасної гвинтокрильної техніки, розробляє і виробляє військову техніку, зокрема, бойові гвинтокрили, модернізовані гвинтокрили, як-от Мі-24, Мі-35, Мі-28, які використовує країна-окупант під час повномасштабного вторгнення.

Джерело: https://first.vaks.gov.ua/publications/vaks-zastosuvav-sanktsiiu-do-rosiyskoho-vyrobnychoho-kompleksu-pat-rostvertol/?fbclid=IwAR00iJt0eBoOtPZf4AWHdW8rxhqfvJ70mXIbajB-7ieiLnyuf4MST0GTq3s