October 22, 2024

VEON закрив операцію з продажу російського "Вимпелкому"

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Телекомунікаційний холдинг VEON (материнська компанія найбільшого українського оператора зв’язку “Київстар”) залишив російський ринок, закривши операцію з продажу місцевого телеком-активу – ПАТ “Вимпелком”, що працює під брендом “Білайн”.

Російську телеком-компанію було продано команді топменеджерів “Вимпелкома” на чолі з гендиректором Олександром Торбаховим, йдеться в повідомленні холдингу.

Умови угоди не передбачають можливості зворотного викупу.

Згідно з пресрелізом російської компанії, у рамках угоди “Вимпелком” придбав понад 96% усіх облігацій VEON у РФ (зокрема понад 99,6% усіх облігацій холдингу, що обліковуються в НРД).

Внаслідок цього компанія очікує співвідношення боргу до EBITDA “Вимпелкому” на рівні не більше 2,9х за підсумками III кварталу і не більше 2,6х після закриття угоди.

Це “відображає комфортний для компанії рівень боргового навантаження, що дає змогу продовжувати успішну реалізацію програми капітальних інвестицій”.

Питання виплати дивідендів розглядатиметься залежно від досягнення фінансових та операційних показників у майбутньому, уточнила пресслужба.

При цьому стратегія під час зміни акціонерів не зміниться, “її ключовим елементом залишається клієнтоцентричність”, прокоментували у “Вимпелкомі”.

VEON представлений на ринках шести країн: Україна, Пакистан, Бангладеш, Казахстан, Узбекистан і Киргизія.

Найбільшим акціонером VEON є LetterOne, їй належить 47,9% акцій. Free float компанії становить 43,8%, ще 8,3% групи перебуває під управлінням голландського трасту – штіхтінга. VEON торгується на NASDAQ і Euronext, сам холдинг зареєстрований у Нідерландах.