October 19, 2024

Верещук закликає Нацкомісію зі стандартів державної мови внести пропозицію про написання назви держави-агресора з маленької літери

Вер 8, 2023

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає Національну комісію зі стандартів державної мови внести офіційну пропозицію щодо написання назви держави-агресора з маленької літери.

“Сьогодні у ЗМІ читаю про дискусію щодо правильного написання назви держави-ворога. Насправді українці давно пишуть цю назву з маленької букви. Напевно, дискусії, власне, і немає”, – написала Верещук у телеграм-каналі.

Водночас вона зазначила, що Національна комісія зі стандартів державної мови мала давно офіційно внести відповідні пропозиції.

“Вона мала достатньо часу на те, щоб давно зробити свою пряму роботу – офіційно запропонувати відповідні зміни до правопису назви держави-ворога та її ватажків. Закликаю Нацкомісію не гаяти час і формалізувати те, що і так роблять усі українці”, – підсумувала вона.

Як повідомлялося, 8 вересня міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що виступає за те, щоб діти в школах писали з маленької літери назву країни-агресора.

Джерело: https://t.me/vereshchuk_iryna/2042?fbclid=IwAR1AUORoghV3qYsFQ940rZsoTAJH-RvNBUhkAkG6_TrpmmdKuPkx6OnqbXw