October 26, 2024

Відсторонено від посади директора департаменту КМДА, підозрюваного в недбалості, через яку загинули люди біля зачиненого укриття, – прокуратура

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За рішенням суду директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА), підозрюваного в недбалості, через яку загинули троє людей біля зачиненого укриття в Києві, відсторонено від посади, інформує Київська міська прокуратура.

“Київський апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурора Деснянської окружної прокуратури міста Києва скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки”, – йдеться в повідомленні прокуратури міста в телеграм-каналі в середу.

За інформацією прокуратури, дії чиновника кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України.

Нагадується, що 1 червня 2023 року в Деснянському районі Києва під час ворожих обстрілів від дії вражаючих факторів вибуху ракети загинули три людини, зокрема малолітня дитина, семеро осіб дістали травм різного ступеня тяжкості.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, неналежно виконував службові обов’язки та фактично не здійснював контроль за утриманням та станом готовності укриттів, що призвело до загибелі та травмування людей на порозі зачиненого найпростішого укриття.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/2329