October 19, 2024

Walmart знизив погодинну оплату праці низки нових працівників – ЗМІ

Вер 8, 2023

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський Walmart Inc., найбільший приватний роботодавець США, знизив зарплати деяких нових працівників своїх магазинів порівняно з рівнями тримісячної давності, пише The Wall Street Journal.

Компанія змінила структуру погодинної оплати праці в середині липня, йдеться в документах, з якими ознайомилися WSJ і персонал ритейлера. За новими правилами більшість нових співробітників працюватиме за мінімально можливою погодинною ставкою, яка встановлена в кожному конкретному магазині.

Раніше деякі нові працівники, зокрема, зайняті складанням онлайн-замовлень, отримували дещо більше за інших новачків, наприклад, касирів.

До цього Walmart та інші великі роботодавці протягом багатьох років стабільно підвищували зарплати для залучення кадрів в умовах обмеженої пропозиції на ринку праці, зазначає WSJ.

Поточне зниження зарплат свідчить про можливе ослаблення тиску під час пошуку працівників. Крім того, ймовірно, компаніям потрібно тим чи іншим чином компенсувати ефект від зростання оплати праці в минулому, зазначає видання.

Нові заходи дозволять працівникам Walmart змінювати вид діяльності без зниження зарплати. При цьому понад 50 тис. співробітників підвищили оплату праці, оскільки вона була нижчою за нові мінімуми.

Представник Walmart заявила WSJ, що запроваджені заходи стимулюватимуть персонал освоювати необхідні навички для просування вгору кар’єрними сходами всередині компанії.

У січні ритейлер повідомив, що підвищить мінімальну погодинну ставку з $12 до $14. Водночас Amazon.com Inc. і Target Corp. пропонували щонайменше $15 на годину.

Walmart також підвищила зарплати та надала бонуси окремим категоріям працівників, на яких останнім часом є попит, зокрема водіям вантажівок.