October 22, 2024

Wilko ліквідує мережу магазинів, понад 12 тис. співробітників можуть втратити роботу

Вер 11, 2023

Ворксоп. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Один із найбільших британських дискаунт-ритейлерів Wilko, який раніше зіткнувся із загрозою банкрутства, закриє всі магазини мережі на початку жовтня, внаслідок чого понад 12 тис. співробітників компанії можуть залишитися без роботи, повідомляє Financial Times.

У серпні, після провалу переговорів із потенційними покупцями бізнесу, Wilko перейшов під зовнішнє управління адміністраторів із PwC, однак їм вдалося знайти нового власника лише для 51 магазину з понад 400 – за підсумками угоди на суму 13 млн фунтів стерлінгів ($16,3 млн) частину торговельних точок придбав ритейлер B&M.

Крах Wilko стане найбільшою за останні роки такою подією у Великій Британії після банкрутства Arcadia Group (власника брендів Topshop, Burton, Dorothy Perkins та ін.) і мережі універмагів Debenhams.

Wilko розпочала свою діяльність у 1930 році з магазину господарських товарів у Лестері. За 93 роки мережа розрослася до сотень закладів у всій країні, що пропонують найрізноманітнішу продукцію для дому за доступними цінами.

Останніми роками компанія відчувала конкуренцію, яка зростала, що призвело до зниження продажу і посилилося іншими фінансовими складнощами і високою інфляцією. За підсумками 2022 року Wilko отримала доподатковий збиток у розмірі 36 млн фунтів.