October 26, 2024

Заступник глави МЗС провів черговий раунд політконсультацій із держсекретарем МЗС Німеччини

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Відбувся черговий раунд політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами України та ФРН під головуванням заступника міністра закордонних справ Євгена Перебийноса і державного секретаря Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Томаса Баггера.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, під час консультацій сторони приділили особливу увагу посиленню військової допомоги з боку Німеччини, набуттю Україною членства в ЄС і НАТО, імплементації Формули миру, ініційованої президентом України Володимиром Зеленським, а також підготовці Конференції з відбудови України (URC2024) у Німеччині в 2024 році.

Перебийніс відзначив високий рівень двосторонніх відносин і висловив подяку німецькій стороні за всебічну підтримку України. Також повідомляється, що особливу увагу було приділено осінньо-зимовому періоду та ймовірним російським терористичним атакам на об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури України.

Баггер, зі свого боку, наголосив на важливості формату політичних консультацій між МЗС двох держав і запевнив у готовності Берліна й надалі надавати Україні необхідну допомогу.