October 17, 2024

Зеленський обговорив із прем’єром Болгарії посилення української ППО та артилерійського озброєння

Гру 1, 2023

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський провів розмову з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим і подякував за принципову позицію його уряду щодо підтримки України.

“Перебуваючи в Запоріжжі, провів розмову з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим. (…) Поінформував прем’єр-міністра про поточні оборонні потреби України, зокрема щодо посилення наших Повітряних сил та артилерії”, – написав Зеленський у своєму телеграм-каналі в четвер увечері.

Під час розмови президент України наголосив на важливості єдності Європейського Союзу в підтримці європейської інтеграції України, а також багаторічної програми допомоги обсягом EUR50 млрд.

Глава держави також запросив Болгарію направити свого представника на наступний раунд переговорів щодо Формули миру, запланований на початок 2024 року.

Як повідомила пресслужба глави держави, під час робочої поїздки до Запорізької області Зеленський також вручив державні нагороди воїнам, які захищають Україну на таврійському напрямку.

“Мені дуже приємно бути тут, нагородити вас. Велика вдячність від усіх нас, від народу України за те, що ви робите щодня. Велика вдячність тим, хто віддав свої життя заради нашої держави і незалежності. Бажаю вам здоров’я, бажаю бути такими міцними, як ви є, берегти свої життя і своїх солдатів”, – сказав президент.

Джерело: t.me/V_Zelenskiy_official/8786