October 22, 2024

Жителя м. Дніпра, який коригував ворожі ракетні обстріли, засуджено до 15 років в'язниці

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Суд засудив до 15 років позбавлення волі жителя м. Дніпра, який коригував ракетні обстріли окупантів по житловому будинку, лікарні та Управлінню СБУ, інформують в Офісі генпрокурора.

“За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним місцевого мешканця у державній зраді (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в понеділок.

Прокурори в суді довели, що чоловік був завербований лідером проросійської радикальної громадської організації SERB для збору інформації військового характеру з метою подальшого передання представникам спецслужб Росії.

За інформацією відомства, виконуючи завдання російського куратора, ворожий коригувальник збирав дані про місця дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки ЗСУ, Нацгвардії України, розташування систем протиповітряної оборони, мостів, залізничних вузлів, аеропорту на території м. Дніпра та області.

“Агент фіксував наслідки ракетних ударів, а саме: по аеропорту, лікарні в м. Дніпро, житловому будинку в м. Підгородне та будівлі Управління СБУ. При цьому позначав на гугл-картах точні місця влучань зс рф. Отримані відомості чоловік направляв ворогу у вигляді текстових повідомлень, фото- та відеофайлів через телеграм”, – зазначається в повідомленні.

До набуття вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

В Офісі генпрокурора нагадують, що в січні 2023 року під час спецоперації було затримано ще сімох учасників розвідувальної групи генштабу ЗС РФ.

Наразі це третій винесений обвинувальний вирок у вигляді 15 років позбавлення волі. Щодо інших учасників слідство триває.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/17561