October 21, 2024

ЗС України продовжили наступ біля Бахмута, на Донеччині та Запоріжжі і просунулися в деяких районах – ISW

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські сили продовжили контрнаступальні операції і, як повідомляється, 9 жовтня просунулися на заході Донецької області, у західній частині Запорізької області та під Бахмутом на тлі повідомлень про погіршення погодних умов в Україні, повідомляє у вівторок вранці Інститут вивчення війни (ISW).

“Як повідомив генштаб України та офіційний представник групи військ “Таврія” полковник Олександр Штупун, українські сили досягли часткового успіху на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова), а також у районі Кліщіївки (5 км на південний захід від Бахмута) і Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута)… Офіційний представник Східної групи військ України капітан Ілля Євлаш повідомив, що російські сили меншою мірою покладаються на авіацію і безпілотники на Куп’янсько-Лиманському напрямку через сильні дощі”, – йдеться в аналітичному звіті.

Так само повідомляється, що російські війська почали локальні наступальні операції на південь від Гуляйполя Запорізької області та, можливо, реорганізували Південне угруповання військ, імовірно, у спробі подальшого захисту від українських контрнаступальних операцій.

“Російські війська вели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької та східному кордоні Запорізької області, на заході Запорізької області”, – уточнює ISW.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-9-2023